Reflektion

Kalender för läsåret 2017-2018

Under denna sommar har jag mest fokuserat på återhämtning och att faktiskt bara vara. De sista veckorna har jag nog också rent av blivit bra på det. Men nu när det börjar närma sig att börja jobba igen så märker jag även hur “arbetshjärnan” sätter igång.

Jag började googla runt efter kalendrar som skulle passa det innehåll jag önskade. Det slutade med att jag öppnade Word och gjorde mig en egen kalender. Detta ska skrivas ut på lite tjockare papper och sedan sättas ihop.

Framsidan är ju given – en bild på mina två barn springandes nere vid havet.

Bild 2 och 3 la jag till för de stunder jag behöver koppla av. Har många gånger i flera olika sorts situationer kommit på mig själv måla. Dessa bilder är lånade från https://www.justcolor.net/ som har fria bilder som man kan ladda ner.

Bild 4 en sida som jag kommer att kopiera upp flera utav. För att kunna anteckna vid APT:er och annat.

Bild 5 och 6 är en kalender över terminen, så att man snabbt kan få en överblick över veckor mm. Jag kommer även att ha en vanlig kalender för att skriva in händelser.

Bild 7 är vad jag kallar för veckokalender. Jag har gjort sex rutor för respektive dag. Varje ruta representerar en lektion. I rutan kan jag kort skriva vilket ämne, vilken klass och vad vi ska jobba med. Jag har även lagt till 2 rutor. En som jag kan skriva upp korta minnesanteckningar med vad jag behöver göra. Den andra kan jag skriva upp saker som jag måste påminna eleverna om, prov, saker att ta upp på mentorstid mm.

Bild 8 är en mall för lektionsanteckningar. Ett år körde jag med en bok på nyckeln där jag skrev ner observationer som jag sett under lektionstid. Det fungerade till viss del. Nu prövar jag en ny variant och då tillsammans med mina nya kalender som ska innehålla smått och gått. Tanken är att den här kalendern ska följa mig överallt.

Bild 9. Det är en mall jag åt eleverna som behöver extra stöd, paus och struktur under lektionen. Ofta har eleverna fått som ett eget häfte som alltid ligger vid deras bänk. Men ibland så tappas häftet bort eller står jag där och önskar att jag hade en just vid detta tillfälle. Så denna kommer jag kopiera upp flera utav för att bara kunna fylla i, riva ut och lägga på elevens bänk.

Bild 10 Kontakt. Denna kommer inte att hamna i kalendern, men jag gjorde iordning en ändå och den fick liksom följa med. En mall för att bokföra kontakt som skett med elevhälsa, vårdnadshavare, elever mm.

Bild 11. Mall för att skriva in telefonnummer och mailadresser. Vet inte hur många gånger jag stått inne på kontoret och önskat jag hade haft numret till vaktmästaren och IT-avdelningen uppskrivet.

Bild 12 Nu syns det inte på bilden vad det står i de olika rutorna, men det är öppna frågor och utvärderingsfrågor. Frågor som man kan ta ställa till eleverna för att skapa diskussioner, reflektera över lektionen och dess innehåll eller över dagens arbete.

Bild 13 Mall för att föra in viktiga datum, som lov, studiedagar och nationella prov.

Bild 14 Är en mall som jag gjorde iordning redan ifjol. Mallen är tänkt som stöd för att planera enskilda lektioner. Jag lägger upp den som pdf så kan ni se den bättre.

Ja, det var det hela. Kanske kommer något att läggas till, något att tas bort. Men detta är min grundmall inför 17-18.

Bild1Bild2Bild3Bild4Bild5Bild6Bild7Bild8Bild9Bild10Bild11Bild12Bild13

Hojta HojBild14

Hojta till om det är något ni skulle vilja ta del av 🙂

lektionsplanering.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s